Notícies
Cambridge Certificates
Tornada a l'escola amb il.lusió
Entrega i testimoni del nostre company Ton Barrachina
Trobada dels equips directius de les escoles de la fundació del Bisbat de Terrassa
Aquest dimecres 4 de setembre els equips d'orientació i els equips directius de les escoles de la Fundació del Bisbat de Terrassa es formen i comparteixen experiències per garantir l'excel·lència als respectius centres educatius. A continuació s'ha fet una trobada dels equips docents de música i educació física per coordinar els actes conjunts d'aquest curs.
Acte d’inici de curs de les escoles diocesanes i parroquials del Bisbat de Terrassa
L’acte ha tingut lloc al Casal Popular de Rubí, seguit d’un dinar de germanor a l’escola Mare de Déu de Montserrat, que celebra en aquest curs el centenari de la seva fundació.
S’ha presentat el lema pastoral d’enguany que és: “Instruments de la Teva Pau”. El Sr. Bisbe ha animat els mestres i professors a impregnar-se de l’estil de Sant Francesc i cercar identificar-se amb Jesucrist.
Participació VideoMAT 2019
És un projecte transversal on a més de la vessant matemàtica, els alumnes poden desenvolupar la seva part creativa a través del llenguatge audiovisual. Us animem a gaudir dels vídeos i a votar la feina feta per tal de reconèixer l'esforç dels nostres alumnes.
EXPORECERCA 2019
Del dijous 28 de febrer al dissabte 2 de març vuit grups de la nostra escola de secundària i batxillerat han participat a la XX edició d’Exporecerca Jove.
En aquesta fira de recerca internacional, oberta al públic celebrada des de l’any 2000, els nostres alumnes han presentat els seus projectes en stands personalitzats per ells mateixos, difonent i donant a conèixer la seva recerca al públic visitant.
Els nostres alumnes han fet una gran participació i han estat premiats ens diferents categories:
Informació de la preinscripció per al curs 2019-2020
En breu s’iniciarà el període de preinscripció per al curs 2019-2020. Tan aviat com el Departament d’Educació publiqui la resolució i el calendari, actualitzarem la nostra web amb tota la documentació necessària.
Segons el departament d'educació la previsió de calendari per a la presentació de sol·licituds de preinscripció a educació infantil, primària i secundària obligatòria és: del 29 de març al 9 d’abril de 2019
Portes Obertes 2019
Enguany es consolida l’ampliació de línies a l’ESO segons RESOLUCIÓ ENS/405/2018, de 6 de març i que permetrà oferir 3 grups a 1r i 2n d’ESO el curs vinent.
En aquesta jornada tindrem unes sessions específiques que començaran al saló d’actes:
- A les 12h: Educació infantil i primària
- A les 12:30: ESO i Batxillerat
A continuació el claustre de professors us acompanyarà a visitar el centre on trobareu les aules obertes, exposicions de treballs dels alumnes i punts informatius. Us atendrem amb molt de gust i us mostrarem les activitats i el caliu que es viu a l’escola.
Premis Zapping: "La música és la vida"
La música és vida" recull l'experiència de mesos d'uns estudiants de batxillerat de Sabadell que fan el seu treball de recerca sobre quins efectes pot tenir la música en els pacients d'Alzheimer.
Què pot passar si es barreja un grup d'adolescents, un grup de pacients amb Alzheimer i la música? Doncs, un esclat d'emocions i sentiments -empatia, tendresa, amor...- que pot arribar a fer reflexionar sobre el sentit de la vida. I, a més a més, tot emmarcat en unes situacions que, malgrat que pugui sorprendre, contenen grans dosis d'humor.
Cloenda III Fira de les Ciències
Aquestes darreres setmanes del trimestre els alumnes, des de 1r a 4t d’ESO, han gaudit d’un ampli ventall d’activitats i projectes de caire científic, tecnològic i humanístic, amb l'objectiu d'estimular i difondre el treball cooperatiu entre els joves.
Els objectius de la Fira de les Ciències són:
- Difondre les pràctiques científiques quotidianes entre els alumnes i pares.
- Incentivar els alumnes en la recerca i l’elaboració d’un treball d’investigació seguint la metodologia científica a totes les disciplines. Es pretén que els alumnes, a l’hora de fer el seus treballs, es plantegin preguntes, elaborin una hipòtesi i que a partir de les observacions, les dades obtingudes i l’anàlisi d’aquestes, arribin a unes conclusions.
- Impulsar les habilitats comunicatives, d’argumentació i d’ús de les noves tecnologies en l’alumnat, donant a conèixer el resultat del treball a la comunitat educativa.
- Promoure el debat fent veure la transversalitat de la realitat científica dins de la nostra societat.
- Fomentar la interdisciplinarietat dels grups de treball per fer entendre la importància del treball en equip i les habilitats comunicatives i discursives.
- Fomentar la cooperació entre ells.
- Crear una comunitat que inclou joves i adults amb un interès per la ciència, la tecnologia i les humanitats i a la seva divulgació
Campanya de Nadal de Càritas
Constitució nou consell Escolar
Donem la benvinguda als nous membres que han estat escollits com a representants dels alumnes (Carles Àvila - 4t ESO i Paula Felices-3r ESO) i en el sector dels pares (Sra. Elisabeth Farrero). Així mateix el nou consell vol deixar constància i agraïment a tots els candidats que s’han presentat i la participació dels alumnes, famílies i professors en aquest procés de renovació.
Concert de Nadal de la FEDIP
Aquesta activitat organitzada per la Fundació d’escoles diocesanes i parroquials del Bisbat de Terrassa està adreçada als alumnes de 3r de primària de les escoles Ntra. Sra de Montserrat de Rubí , Ramon Pont de Terrassa, Sant Lluís Gonçaga de La Garriga i Mare de Déu de la Salut de Sabadell i va ser un punt de trobada en aquestes dates tan especials. L’acte va estar obert a les famílies.
Després del concert es va compatir un matí de jocs i convivència amb la resta d’alumnes de les escoles diocesanes.
Resultats PAU 2018
Conferència jutge Emilio Calatayud: "EDUCACIÓN EN FAMILIA Y VALORES DEL S.XXI"
Us convidem a la conferència que organitza l'AMPA, en col·laboració amb l'escola, el proper dissabte 1 de desembre a les 12:30 al saló d'actes.
En aquesta ocasió, i en el marc del 10è aniversari de l'escola diocesana Mare de Déu de la Salut, tindrem al Sr. Emilio Calatayud, magistrat-jutge del Jutjat de Menors número 1 de Granada, qui amb una ponència sota el títol: "EDUCACIÓN EN FAMILIA Y VALORES DEL S.XXI” ens conscienciarà sobre la importància que té una educació per als nostres fills basada en valors.
Aquesta activitat està oberta a tota la comunitat escolar, familiars i amics.
Programa Kiva
Kiva és el prestigiós programa contra l'assetjament escolar desenvolupat pel Ministeri d'Educació de Finlàndia l'eficàcia ha quedat demostrada en rigorosos estudis científics. Ha estat avaluat en assaigs extensius controlats amb més de 30.000 alumnes d'intervenció i 30.000 de control i s'ha demostrat que el programa redueix de manera molt significativa els casos d'assetjament. A més, els seus efectes positius s'han estès a una major motivació i millors resultats acadèmics. Després implantar-lo en el 90% de les escoles finlandeses i haver comprovat la seva alta efectivitat, el seu èxit s'ha traslladat a països de tot el món: Suïssa, Holanda, el Regne Unit, França, Itàlia, Nova Zelanda, ... i ja està disponible per a la nostra escola.
Podeu ampliar informació a: http://www.kivaprogram.net/spain
Aquest programa ha inclòs una formació del personal de l’escola i el treball amb una sèrie de materials didàctics.
El objetivo de KiVa
Reducir el número de casos de acoso escolar a través de 3 vías:
Formando a los docentes con las estrategias, metodologías y herramientas prácticas para prevenir, intervenir y hacer seguimiento de los casos de acoso.
Ayudando a los niños a reconocer sus propios sentimientos y los de sus compañeros, reforzando su sistema de valores para afrontar el acoso.
Ofrececiendo a los padres información sobre el acoso dándoles pautas para que puedan identificarlo y tener un papel clave en la comunicación escuela-casa.
Los Pilares de KiVa
El programa se sustenta en tres principios básicos:
1.- Prevención
KiVa previene el acoso escolar mediante acciones globales dirigidas a todos los alumnos y no solo al acosador o a la víctima. Se pretende influir en el grupo para que ellos mismos no fomenten y corrijan estas situaciones.
2.- Intervención
El programa cuenta con acciones específicas para los casos en los que ya se está produciendo una situación de acoso escolar. Están dirigidas tanto al acosador como a la víctima y se elige también a un pequeño grupo del entorno de estos con el objetivo de que apoyen a la víctima y se termine con el acoso.
3.- Supervisión
KiVa cuenta con una herramienta online que evalúa la situación inicial del centro y hace un seguimiento constante de los cambios que se van produciendo.
Inici del curs 18-19, nova web
Aquest dimecres 12/9/18 comencem el curs 2018-2019 amb els nostres estimats alumnes. Famílies i mestres ens retrobem a l’escola i l’omplim de vida!
Enguany l’escola Mare de Déu de la Salut celebra el desè aniversari com a escola diocesana. Des del mes de setembre de l’any 2008, gràcies a l’esforç, constància, treball en equip i unitat de tota la comunitat escolar i sota la titularitat del Bisbat de Terrassa, fem camí junts al servei de l’ensenyament d’infants i joves.
Aquest curs dins del projecte constant d’actualització i millora del centre tenim importants novetats: encetem una 3a línia a 1r d'ESO, hem actualitzat les instal·lacions d’ESO i el pati, oferim el Diploma de Batxillerat DUAL... i també inaugurem nova web, connectada a totes les nostres xarxes socials, com a un veritable vehicle de comunicació de la vida a l’escola i un punt de trobada de moltes generacions d’estudiants i famílies.
Aprofitem plegats aquesta nova oportunitat per donar un nou impuls i mirar al futur amb més il·lusió i energia. Que la nostra patrona, la Mare de Déu de la Salut, ens ajudi ara i sempre.
F.Ortiz
Director
"La música és vida" a TV3
Felicitem i donem gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible aquest projecte.
Com escola ens sentim orgullosos d'haver participat en aquest programa i com els nostres estimats alumnes han demostrat que amb humanitat, aprenentatge, implicació i amor es pot construir una societat millor.
Guanyadors concurs Zientzia Azoka
Els nostres alumnes Laia Uyà, Estel Gubianes, Paula Blanch i Marcel Mazariegos van representar a l’escola Mare de Déu de la Salut al concurs en Zientzia Azoka. Aquests quatre joves van participar a Bilbao perquè van ser guanyadors del concurs Exporecerca.
Novament van gaudir d’una gran experiència humana i van aconseguir el primer premi.
Moltes felicitats novament a tots ells i a les seves famílies que també els van acompanyar!!