Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pastoral

L’equip de Pastoral està format per un conjunt de mestres i professors de les diferents etapes de l’escola que tenen per missió:

  • Orientar l’espiritualitat cristiana de l’escola i coordinar les activitats solidàries, celebratives i d’educació de la fe que es desenvolupen al llarg del curs.

  • És l’encarregat de coordinar i dinamitzar les totes les activitats de pastoral de l’escola.

  • Acompanyar el procés d’educació de la fe de la comunitat educativa.

Actualitat al Bloc equip de pastoral

LEMA PASTORAL CURS 2022-2023

cartell lema 22_23.jpg

 

En aquest nou curs 2022-2023 treballarem com a lema pastoral “Tu tens la clau”. Unes paraules inspirades en un jove cristià, un millennial de la nostra època podríem dir. Em refereixo a Carlo Acutis, un adolescent italià que morí sobtadament de leucèmia l’any 2006, quan tenia 15 anys. Havia nascut en una família religiosa però poc practicant. Ell, de ben petit, s’interessà per la vida cristiana, rebé la primera comunió i es dedicà a ajudar els altres, col·laborant com a voluntari en menjadors socials i com a catequista a la parròquia. Amb la seva actitud aconseguí que els de casa seva retornessin a la vida cristiana. No era una persona estranya, era un jove normal, molt rialler i que havia de contenir-se a classe per no cridar l’atenció. Bon company dels seus companys, una mica desordenat, i molt aficionat a la informàtica i a la programació.


I perquè el proposem com a model a treballar? El papa Francesc el va beatificar l’any 2020 i per tant el proposa com a model de jove cristià. Ell ens ensenya el que vol dir tenir la clau de la vida. Ell ens recorda que hem estat creats per Déu i que el nostre camí a la terra és treballar per l’excel·lència, per ser la millor versió de nosaltres mateixos, en definitiva, per caminar cap a santedat. I això es pot fer des de la vida normal de cada dia, essent bons estudiants i companys els uns dels altres, aplicant-nos en el que toca fer, amb humor i ganes, tenint present a Déu en la pregària i participant de la Missa, ajudant els altres, especialment els més necessitats. En tot això trobem la clau per viure amb sentit, per ser bones persones, bons cristians i bons ciutadans al servei de la societat.


En aquesta tasca estem tots implicats, infants i adolescents, professors, pares i mares, personal no docent, mossens, membres de la Fundació. Que la Mare de Déu de la Salut, la patrona de la diòcesi, en ens ajudi en aquest curs.


+ Salvador Cristau Coll
Bisbe de Terrassa

Document Actions