Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte Pesa i pensa

A l'abril de 2021 comencem un nou projecte educatiu al menjador de la nostra escola: Pesa i pensa. Mentre una bona part de la població mundial ha de viure amb escassetat de recursos, a casa nostra llencem una important quantitat d'aliments aprofitables. Llençar menjar, a més malbaratar els recursos naturals, tècnics i humans necessaris per a la seva producció́, implica la generació de residus, així com el seu impacte i els costos afegits del seu tractament. Entenem l'estona de menjador a l’escola com a una oportunitat educativa per a l'assoliment d'uns hàbits alimentaris saludables i d'habilitats socials. A la nostra escola els alumnes de primària i ESO són els protagonistes!

pesa-i-pensa-01.png

El mètode que portem a terme al menjador escolar és el següent:

  • Separació de deixalles

ELS ENVASOS, on agruparem possibles restes inorgàniques lliurades als infants com a contenidors d'aliments, com ara envasos de iogurt, d'aigua o altres líquids, les safates d'un sol ús utilitzades en el transport dels àpats cuinats...

L'IMMENJABLE, on agruparem totes les restes orgàniques que no s'han de menjar com ara, peles de fruita, tovallons de paper...

EL MENJABLE, on agruparem les restes dels àpats que podien haver menjat, excepte l'aigua.

L'AIGUA, en un darrer contenidor recollirem l'aigua sobrant que no es pot aprofitar.

  • De forma rotativa un grup d’alumnes, a final del menjador, realitzarà una pesada exacta del residu generat i la relació́ del resultat amb la quantitat d'àpats servits.
  • Registra, les dades a través de l’aplicació pesa i pensa
  • Pensa, és la part més important del mètode. Un cop registrades les dades, els infants, les cuineres i els educadors, analitzen les dades obtingudes en relació al residu generat.

 

Aquesta iniciativa ens ajuda a sensibilitzar-nos en l’adopció́ de models sostenibles de consum d'aliments i d'una actitud proactiva en la reducció́ del malbaratament alimentari i la generació́ de residus.

 

Podeu ampliar informació a : http://www.pesaipensa.org/

 

pesa i pensa_info.jpg

L’equip directiu i la coordinació de menjador

Document Actions