Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pastoral

L’equip de Pastoral està format per un conjunt de mestres i professors de les diferents etapes de l’escola que tenen per missió:

  • Orientar l’espiritualitat cristiana de l’escola i coordinar les activitats solidàries, celebratives i d’educació de la fe que es desenvolupen al llarg del curs.

  • És l’encarregat de coordinar i dinamitzar les totes les activitats de pastoral de l’escola.

  • Acompanyar el procés d’educació de la fe de la comunitat educativa.

Actualitat al Bloc equip de pastoral

LEMA PASTORAL CURS 2020-2021

lema 2020(2).jpg

El curs escolar 2020-2021 serà realment especial per a tots nosaltres. Acabàvem el curs anterior amb el confinament provocat per la Covid 19 que ens va fer mantenir l’atenció educativa i la formació d’una manera que no ens hauríem imaginat mai. I vàrem poder fer-ho gràcies a l’ajut i col.laboració de tots, de les famílies, dels professors i mestres i personal no docent, i dels alumnes, infants i adolescents.


Probablement aquella situació, de la qual encara no ens hem lliurat del tot, ens haurà ajudat a repensar i reflexionar sobre la manera com vivim cadascú de nosaltres i d’alguna manera tornar la mirada a Déu per ser persones més espirituals. També tornar la mirada vers un mateix per ser persones més austeres i, finalment, una mirada als alteres per ser persones més solidàries i fraternals, especialment amb els més necessitats i vulnerables.


Per tal d’ajudar-nos en aquest camí durant aquest curs el lema pastoral que es treballarà en els centres de la Mare de Déu de la Salut a Sabadell, Ramon Pont a Terrassa, Mare de Déu de Montserrat a Rubí, Sant Lluís Gonzaga a La Garriga i el Nou Patufet a Cerdanyola del Vallès, serà “Una mirada oberta als altres”. Ens ajudarà la figura de Sant Lluís Gonzaga, un jove italià que visqué en el segle XVI, i que afrontà en la seva vida una situació d’epidèmia davant la qual es va implicar des del servei als altres, estimant especialment els malalts i cuidant-los. Ell era un jove de pregària i vida interior, amic de Jesús, que va saber sortir d’ell mateix i posar al servei dels altres les seves capacitats i dons. Al llarg del curs s’aniran treballant diversos aspectes que ens poden ajudar a nosaltres en ple segle XXI: saber aprofitar el temps, viure amb humilitat, ser pacificador i persona de bon tracte, està disponible per ajudar, i fer del servei una manera de viure.


Demanem a la Mare de Déu de la Salut, patrona de la diòcesi, que ens ajudi a tots durant aquest nou curs a tenir aquesta mirada oberta als altres i oberta a Déu, i que ben segur ens ha d’ajudar a formar-nos més i millor.


+ Josep Àngel Saiz Meneses
Bisbe de Terrassa

Document Actions