Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Notícies

Trobada dels equips directius de les escoles de la fundació del Bisbat de Terrassa

Formació dels equips d'orientació i els equips directius de les escoles de la Fundació del Bisbat de Terrassa.

Aquest dimecres 4 de setembre els equips d'orientació i els equips directius de les escoles de la Fundació del Bisbat de Terrassa es formen i comparteixen experiències per garantir l'excel·lència als respectius centres educatius. A continuació s'ha fet una trobada dels equips docents de música i educació física per coordinar els actes conjunts d'aquest curs.

Entrega i testimoni del nostre company Ton Barrachina

Aquest dimarts 10 de setembre, al claustre general , el nostre company Ton Barrachina es jubila després de 38 anys de servei a l’ensenyament de milers d’infants a la nostra escola.

La comunitat escolar amb tot l’afecte agraeix de tot cor al nostre company la seva entrega i testimoni durant tots aquests anys. Molta sort en aquesta nova etapa i segur que ens continuarem veient a la família de la Mare de Déu de la Salut!!

Tornada a l'escola amb il.lusió

Avuí dijous 12 de setembre comencem un nou curs.

Per fi ha arribat el dia! Deixem enrere el sol, la platja i les muntanyes i comencem un nou curs amb moltíssima il.lusió; un curs en què volem convertir-nos en instruments de pau per ser més feliços. Us desitgem molt bon inici de curs!

Cambridge Certificates

Our students collect their Cambridge certificates

Our ESO students have collected their Cambridge certificates, well done and congratulations on your achievement!

Premi d'investigació per Batxillerat

Alumne de Batxillerat premiat pel seu treball de recerca.

Raúl Collbatallé, alumne de 2n de Batxillerat, ha estat premiat amb el Premio de investigación martirial de Bachillerato que lliura l’associació Hispania Martyr siglo XX en la seva segona edició.
El tema de la recerca ha estat la repressió de rereguarda (1936-1939) a la congregació de religioses de l’Anunciació de la comunitat del carrer de Trafalgar de Barcelona.

El Gran Recapte a l'Escola la Salut

Un any més, l'Escola participa al Gran Recapte! Tot i la pluja, els nostres alumnes s'organitzen en torns per col·laborar en aquesta iniciativa tan solidària!

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària.

La Marató de TV3

Sessió informativa de La Marató de TV3

Aquest matí els alumnes d'ESO assisteixen a la sessió informativa de La Marató de TV3, que aquest any està destinada a la investigació de les malalties minoritàries.

Informació preinscripció curs 2020-2021

En breu s’iniciarà el període de preinscripció per al curs 2020-2021. Segons el departament d'Educació el calendari per a la presentació de sol·licituds de preinscripció Educació infantil , primària i secundària obligatòria és del 23 de març a l’1 d’abril de 2020.

Segons el departament d'educació el calendari per a la presentació de sol·licituds de preinscripció a educació infantil,  primària i secundària obligatòria és: del 23 de març a l’1 d’abril de 2020.

CONSULTAR PUNTUACIÓ PER PROXIMITAT

Què pensen els nostres alumnes?

Els alumnes d'infantil i primària expliquen les activitats i projectes amb els que més gaudeixen a l'escola.

Els alumnes d'infantil i primària expliquen les activitats i projectes amb els que més gaudeixen a l'escola Mare de Déu de la Salut.

Al vídeo ens ho deixen ben clar!

Recomanacions i comunicats oficials en relació amb el Coronavirus

Davant la infecció pel Coronavirus (COVID-19), us informem que fins el moment no tenim constància de cap cas d'infecció a la nostra escola. Tot i això, volem fer-vos arribar informació oficial de diverses entitats públiques per prendre les mesures de prevenció i actuació adequades.

El Departament d'Educació està actualitzant constantment la informació que té publicada sobre el coronavirus, a través del Canal Salut.

- El Departament de Salut ha elaborat materials divulgatius sobre el coronavirus relacionats amb la infància. Entre aquests materials, a la que podeu accedir clicant l'enllaç, hi ha una infografia sobre "Què els expliquem als infants sobre el coronavirus SARS-CoV-2.

La Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, del Departament de Sanitat, manté en permanent actualització el document "Preguntes i respostes sobre el nou coronavirus SARS-CoV-2 i la malaltia COVID-19 en l'àmbit educatiu", que és interessant consultar.


El Departament d'Educació ha emès el següent comunicat en relació al coronavirus fent saber als centres educatius que:

1.El Departament d'Educació està en contacte permanent amb el Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

2.Amb caràcter general, i d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, el Departament d'Educació recorda que els centres educatius han de contactar amb el 061 Salut Respon davant de qualsevol dubte relacionat amb aquesta qüestió. En cas que tingueu inquietud en relació a possibles casos, heu de posar-vos en contacte també amb les direccions dels Serveis Territorials o del Consorci d'Educació de Barcelona. Des d'aquests òrgans territorials, de la mà del Departament de Salut, es farà seguiment dels vostres casos o de les vostres consultes.

3.Els centres educatius han de situar en llocs ben visibles els materials que ha produït el Departament de Salut en relació al coronavirus per tal de donar, de forma molt didàctica, informació sobre aquest virus i consells sobre com evitar-ne el contagi.

 
4.Es manté, com a principi general, la recomanació de no viatjar als països i a les regions afectades, mentre les autoritats sanitàries d'aquests països no aixequin les mesures de control que actualment estan duent a terme.

Per a més informació sobre el coronavirus, consulteu aquest enllaç del Canal Salut: canalsalut.gencat.cat/coronavirus"

Comunicats del Departament d'Educació

- (10/3/20)Comunicat del Departament d'Educació en relació amb el coronavirus (10 de març de 2020)

- (12/3/20) COMUNICAT SOBRE LA MESURA EXCEPCIONAL DE TANCAMENT DELS CENTRES EDUCATIUS DEL 13 FINS EL 27 DE MARÇ: (veure pdf)

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura
excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de
març i fins al proper dia 27 març, ambdós inclosos, tots els centres educatius del país i, per
tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars.
Seguirem prestant atenció a les instruccions del Departament de Salut i a l’evolució de la
situació.
Us recomanem que tingueu oberts canals de comunicació fluids amb el personal del centre
educatiu, però és recomanable evitar aquells de tipus presencial.


També us recordem que cal que seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que
estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a
http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus


El Departament d’Educació farà arribar a la direcció del centre les indicacions pertinents en
relació als dubtes que puguin sorgir.
Us agraïm la vostra comprensió i col·laboració.

Fitxers adjunts

XXI EXPORECERCA JOVE

Els nostres alumnes defensen els seus treballs a Exporecerca, porten molts mesos preparant-los amb moltíssima il.lussió!!

23 alumnes de l'escola participaran a la propera edició d'Exporecerca, de manera que serà la vegada que l'escola hi tindrà més representació. Els seus 9 treballs han estat seleccionats per formar-ne part. Els felicitem per la seva bona recerca!

El Departament d'Educació ajorna la preinscripció escolar

El Departament d’Educació ha decidit ajornar la preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat.

Podeu consultar noticia a la sala de premsa de la Generalitat.

El Departament d’Educació anirà ampliant la seva informació a la web.

El nostre centre està a la vostra disposició per a qualsevol dubte o aclariment a través dels correus:


Secretaria (infantil i primària):

secretaria@escolalasalut.com


Secretaria (ESO i BATX):

secretaria_eso@escolalasalut.com

O bé mitjançant el telèfon del centre: 93 727 00 06, en horari escolar.

Nou calendari preinscripció curs 2020-2021 > TRAMITACIÓ

El departament d’educació ha publicat oficialment a la seva web el calendari de preinscripció. La preinscripció escolar per l'educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig. Es podrà fer de manera telemàtica i no presencial des del dia 13 de maig. Ateses les actuals circumstàncies extraordinàries per la covid-19, es podrà fer de forma presencial només amb cita prèvia, entre el 19 i el 22 de maig.

El departament d’educació ha publicat oficialment a la seva web el calendari de preinscripció. Podeu consultar nota de premsa íntegra al link:

http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=385690

La preinscripció escolar per l'educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig

 • Es podrà fer de manera telemàtica i no presencial des del dia 13 a partir de possibilitats diverses

 

 • Ateses les actuals circumstàncies extraordinàries per la covid-19, es podrà fer de forma presencial només amb cita prèvia, entre el 19 i el 22

Així, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar  el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Les nostra adreça oficial (xtec) per rebre les sol·licituds i la documentació és:

a8024421@xtec.cat

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial.

Així, la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins el 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o  a través d’Internet.

Per demanar cita prèvia ho podeu fer a través del nostre telèfon, 93 727 00 06,  en horari de 9h a 18:30h

o bé  24h través de correu electrònic:   

Infantil i primària:  secretaria@escolalasalut.com

ESO-Batxillerat:  secretaria_eso@escolalasalut.com

  

 

Preinscripció presencial amb seguretat

Per a les famílies que hagin de fer ús de la cita prèvia i la preinscripció presencial, l’atenció en el nostre centre es farà de la següent manera:

 • Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona)
 • Heu de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar (DNI, llibre de família, targeta sanitària) i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa.
 • Recomanem portar mascareta i guants.
 • No poden acudir les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

 

TRÀMITS:

PRESENTAR: Sol·licitud de preinscripció

CONSULTAR PUNTUACIÓ PER PROXIMITAT

Establiment del barem en els criteris de prioritat

En tots els ensenyaments obligatoris i el batxillerat, per a l'ordenació de les sol·licituds s’apliquen a continuació els criteris generals de prioritat, que són els següents:

 • Si actualment hi ha germans matriculats al centre o el pare, mare, tutor legal hi treballa: 40 punts.
 • Per proximitat del domicili o del lloc de treball al centre sol·licitat en primer lloc (només una opció):
  • Domicili a l'àrea de proximitat del centre: 30 punts.
  • Lloc de treball a l'àrea de proximitat del centre: 20 punts.
  • Domicili al mateix municipi del centre: 10 punts.
  • A la ciutat de Barcelona, domicili al mateix districte del centre: 15 punts.
 • Si el pare, mare o tutor legal reben l'ajut de la renda garantida de ciutadania: 10 punts.
 • Per discapacitat igual o superior al 33% de l'alumne o d'un familiar de primer grau: 10 punts.
 • En el batxillerat també es té en compte la nota mitjana.

 Com a criteris complementaris de desempat, hi ha el de família nombrosa o monoparental (15 punts).

Els resultats de la preinscripció es podran consultar per internet: els resultats individuals des d’Estudiar a Catalunya i els llistats al web del centre. Els centres generaran les llistes que s’han de publicar durant el procés de preinscripció amb les dades personals dels sol·licitants anonimitzades.

    Període de matriculació

  Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol

  Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre.

  Podeu consultar el calendari de preinscripció i matrícula per la resta d’ensenyaments  a preinscripcio.gencat.cat

  Amb aquest procediment es vol assegurar que el procés es fa en condicions d’equitat i garantir l’atenció a les famílies que puguin necessitar-la.

  Galeria d'imatges

  Festes patronals de l'escola Mare de Déu de la Salut 2020

  Aquest divendres 8 de maig de 2020 hem celebrat les festes patronals de l’escola Mare de Déu de la Salut. Durant tot el dia el personal de l’escola, en coordinació amb l’equip de pastoral, ha programat amb el suport de les noves tecnologies activitats lúdiques per commemorar aquest dia amb les famílies.

  L’acte central ha començat a les 11:50, amb una peregrinació virtual al Santuari de la Mare de Déu de la Salut.

  A les 12h hem celebrat la missa presidida pel nostre Bisbe. https://www.youtube.com/watch?v=m7RYYa0EWQc

  Després de la missa hem pogut veure el Lip Dub 10è aniversari. https://youtu.be/YFfWqwrP1Ro

  Donem gràcies a totes les persones que han fet possible amb la seva dedicació i participació aquest dia.

  Que la Mare de Déu de la Salut ens beneeixi i sigui la llum que ens il·lumina en aquest temps de dificultat.

  Publicació oferta de places escolars curs 2020-2021

  El Departament d'Educació va publicar les instruccions relacionades amb el canvi de gestió de la tramitació de les sol·licituds de preinscripció el passat dijous 7 de maig. Divendres, publicava calendaris i una nota informativa on els centres han d'informar l'oferta inicial de places.

  Us informem dels tràmits del procés de preinscripció per als ensenyaments obligatoris del curs 2020-2021.

  http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/obligatoris/info-general/

  Curs – Etapa

  Places

  P3 - INFANTIL

  50

  P4 - INFANTIL

  5

  P5 - INFANTIL

  1

   

   

  1r d’ESO

  32

  2n d’ESO

  15

  3r d’ESO

  4

  Podeu consultar el detall a: http://mapaescolar.gencat.cat/

  Codi de centre educatiu: 08024421


  Així l’oferta de places d'entrada en nostre centre és: 50 places d’educació infantil (segon cicle) P3  i  32 places per 1r d’ESO.

  El proper curs es consolida l’ampliació de l’oferta amb una nova línia de 1r d’ESO segons resolució ENS/405/2018, publicada el 9/3/18 en el DOGC, sempre i quan s’assoleixin les ràtios corresponents.  Això sens dubte facilitarà la matriculació d’aquelles famílies que volen inscriure’s al nostre centre.

   

  Calendari:

  La preinscripció escolar serà entre el 13 i el 22 de maig

  - Es podrà fer de manera telemàtica i no presencial des del dia 13 a partir de possibilitats diverses

  - Ateses les actuals circumstàncies extraordinàries per la covid-19, es podrà fer de forma presencial només amb cita prèvia, entre el 19 i el 22 de maig.

  Per demanar cita prèvia ho podeu fer a través del nostre telèfon: 93 727 00 06  en horari de 9h a 18:30h

  o bé  24h través de correu electrònic:            secretaria@escolalasalut.com i/o secretaria_eso@escolalasalut.com

  Normativa: RESOLUCIÓ EDU/977/2020, de 8 de maig, per la qual s'actualitza el procediment i es modifica la Resolució EDU/576/2020, de 28 de febrer, per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula d'alumnes als centres del Servei d'Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics, per al curs 2020-2021

  Galeria d'imatges

  4_INFORME_BAREM_PROVISIONAL_BAREM.pdf

  Preinscripció 2020-2021: Publicació barem

  Publiquem els llistats de sol·licituds que han demanat el centre nostre centre i l'ensenyament en primera petició amb el barem DEFINITIU.

  Publiquem els llistats de sol·licituds que han demanat el centre i l'ensenyament en primera petició amb el barem DEFINITIU.

  CONSULTA EL LLISTAT

  Aquest divendres 29/5/20 es publiquen els llistats de sol·licituds que han demanat el centre i l'ensenyament en primera petició amb el barem provisional.

  Publicació de la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l'ensenyament en primera
  petició amb el barem provisional a 29/05/2020

  Fitxers adjunts

  PLA OBERTURA CENTRE MDS_aprovat.pdf

  PLA OBERTURA CENTRE MDS_aprovat.pdf

  PLA D'OBERTURA DE CENTRE - Juny 2020 (Fase 2)

  Aquest divendres el consell escolar de la nostra escola, mitjançant reunió telemàtica, ha fet seguiment del curs i ha aprovat el PLA D'OBERTURA DE CENTRE quan el nostre territori entri dilluns 8 de juny en Fase 2.

  El personal del centre, els circuits d'entrada, els materials de protecció/higiene i les declaracions responsables estan preparades per tal de fer aquesta tornada el millor possible i amb el màxim de garanties per tots els alumnes, de P3 a 2n de batxillerat, que faran règim presencial voluntari. La resta d’alumnes i personal continuarà amb les feines telemàtiques fins el 19 de juny.

  Aquí podeu consultar el PLA D'OBERTURA DE CENTRE

  El departament d’educació ha publicat oficialment a la seva web el calendari de preinscripció. Podeu consultar nota de premsa íntegra al link:

  http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=385690

  La preinscripció escolar per l'educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig

  • Es podrà fer de manera telemàtica i no presencial des del dia 13 a partir de possibilitats diverses

   

  • Ateses les actuals circumstàncies extraordinàries per la covid-19, es podrà fer de forma presencial només amb cita prèvia, entre el 19 i el 22

  Així, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar  el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

  Les nostra adreça oficial (xtec) per rebre les sol·licituds i la documentació és:

  a8024421@xtec.cat

  Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial.

  Així, la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins el 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o  a través d’Internet.

  Per demanar cita prèvia ho podeu fer a través del nostre telèfon, 93 727 00 06,  en horari de 9h a 18:30h

  o bé  24h través de correu electrònic:   

  Infantil i primària:  secretaria@escolalasalut.com

  ESO-Batxillerat:  secretaria_eso@escolalasalut.com

    

   

  Preinscripció presencial amb seguretat

  Per a les famílies que hagin de fer ús de la cita prèvia i la preinscripció presencial, l’atenció en el nostre centre es farà de la següent manera:

  • Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona)
  • Heu de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar (DNI, llibre de família, targeta sanitària) i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa.
  • Recomanem portar mascareta i guants.
  • No poden acudir les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

   

  TRÀMITS:

  PRESENTAR: Sol·licitud de preinscripció

  CONSULTAR PUNTUACIÓ PER PROXIMITAT

  Establiment del barem en els criteris de prioritat

  En tots els ensenyaments obligatoris i el batxillerat, per a l'ordenació de les sol·licituds s’apliquen a continuació els criteris generals de prioritat, que són els següents:

  • Si actualment hi ha germans matriculats al centre o el pare, mare, tutor legal hi treballa: 40 punts.
  • Per proximitat del domicili o del lloc de treball al centre sol·licitat en primer lloc (només una opció):
   • Domicili a l'àrea de proximitat del centre: 30 punts.
   • Lloc de treball a l'àrea de proximitat del centre: 20 punts.
   • Domicili al mateix municipi del centre: 10 punts.
   • A la ciutat de Barcelona, domicili al mateix districte del centre: 15 punts.
  • Si el pare, mare o tutor legal reben l'ajut de la renda garantida de ciutadania: 10 punts.
  • Per discapacitat igual o superior al 33% de l'alumne o d'un familiar de primer grau: 10 punts.
  • En el batxillerat també es té en compte la nota mitjana.

   Com a criteris complementaris de desempat, hi ha el de família nombrosa o monoparental (15 punts).

  Els resultats de la preinscripció es podran consultar per internet: els resultats individuals des d’Estudiar a Catalunya i els llistats al web del centre. Els centres generaran les llistes que s’han de publicar durant el procés de preinscripció amb les dades personals dels sol·licitants anonimitzades.

      Període de matriculació

   Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol

   Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre.

   Podeu consultar el calendari de preinscripció i matrícula per la resta d’ensenyaments  a preinscripcio.gencat.cat

   Amb aquest procediment es vol assegurar que el procés es fa en condicions d’equitat i garantir l’atenció a les famílies que puguin necessitar-la.

   Document Actions